Voor 4:

1 grote braadkip, 2 preiwitten, 3 wortelen, 4 rapen, 8 krielaardappelen, 3 el roux, liaison (2 eierdooiers losgeklopt met 2 dl room), peper en zout

Bereidingswijze:

Leg de kip in een grote pan en zet onder met koud water. Breng langzaam aan de kook en pocheer de kip 25 min. Schuim het oppervlak regelmatig af om onzuiverheden te verwijderen.

Snij intussen de groenten in julienne en blancheer deze in lichtgezouten kokend water. Kook de aardappelen gaar. Haal de kip uit de pan, verdeel in vieren en verwijder het vel. Neem 1 liter van het kookvocht en laat dit tot twee derde inkoken. Bind met de roux en laat 2 min. goed doorkoken, giet nadien door een zeef. Werk af met de liaison en kruid met peper en zout. Schik de kip in diepe borden, verdeel er de groenten rond en werk af met de saus.

Voor 4:1 grote braadkip, 2 preiwitten, 3 wortelen, 4 rapen, 8 krielaardappelen, 3 el roux, liaison (2 eierdooiers losgeklopt met 2 dl room), peper en zoutBereidingswijze:Leg de kip in een grote pan en zet onder met koud water. Breng langzaam aan de kook en pocheer de kip 25 min. Schuim het oppervlak regelmatig af om onzuiverheden te verwijderen.Snij intussen de groenten in julienne en blancheer deze in lichtgezouten kokend water. Kook de aardappelen gaar. Haal de kip uit de pan, verdeel in vieren en verwijder het vel. Neem 1 liter van het kookvocht en laat dit tot twee derde inkoken. Bind met de roux en laat 2 min. goed doorkoken, giet nadien door een zeef. Werk af met de liaison en kruid met peper en zout. Schik de kip in diepe borden, verdeel er de groenten rond en werk af met de saus.