Gentse roereieren
14-06-2011, 08:46
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 12:20
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
4 sneden Ganda Ham
4 eieren
30 g boter
1 eetlepel fijngesneden bieslook
30 g boter
2 eetlepels olijfolie
2 sneden toastbrood
Snijd de ham in dunne sliertjes. Sla voorzichtig een hoedje van de eieren en laat ze leeglopen in een antikleefpannetje. Doe de boter bij de eieren en roer ze op een zacht vuurtje tot een smeuïge massa. Schep dan het bieslook en de helft van de hamsliertjes erdoor. Snijd de toasts in driehoekjes en bak ze goudbruin in olijfolie. Vul de eierschalen met roerei, zet ze in eierdopjes en serveer meteen met een toastje erbij.
Tip: Verwarm de eierdopjes even voor in de oven.
Bereidingstijd: 10 minuten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier