2 kg wortelen van verschillende kleuren (oranje, gele en paarse)

10 stuks steranijs

2 el bruine suiker

1,5 dl rijstazijn

enkele sprietjes bieslook

een handvol verse munt

2 hete of milde chilipepers, naar keuze

4 lente-uien

peper van de molen en fijn zeezout

Bereidingswijze:

Schil en versnij de wortelen. Kook beetgaar in gezouten water met de steranijs. Giet af en laat afkoelen. Meng de suiker met de rijstazijn en giet over de wortelen. Zet 1 u. koel weg. Kruid met peper en zout. Werk af met het fijngehakte bieslook, de munt, chilipeper en lente-uien.

2 kg wortelen van verschillende kleuren (oranje, gele en paarse)10 stuks steranijs2 el bruine suiker1,5 dl rijstazijnenkele sprietjes bieslookeen handvol verse munt2 hete of milde chilipepers, naar keuze4 lente-uienpeper van de molen en fijn zeezoutBereidingswijze:Schil en versnij de wortelen. Kook beetgaar in gezouten water met de steranijs. Giet af en laat afkoelen. Meng de suiker met de rijstazijn en giet over de wortelen. Zet 1 u. koel weg. Kruid met peper en zout. Werk af met het fijngehakte bieslook, de munt, chilipeper en lente-uien.