Voor 4:
4 middelgrote slaharten
ongeveer 30 jonge wortelen (gemengd)
250 g nieuwe krielaardappeltjes
40 g verse boter
150 g spekblokjes (facultatief)
12 jonge uitjes
zout
Spoel de slaharten in hun geheel onder een koude waterstraal en laat ze uitlekken op een doek. Schil de wortelen met een dunschiller, behalve de ronde (Parijse) worteltjes (die worden gewassen en al dan niet geschild na het koken). Schil de aardappeltjes en snij ze in tweeën. Verwarm de boter in een kookpan. Bak daarin de spekblokjes gedurende 2-3 min. Roer ze goed om met een houten spatel zodat ze niet kleuren.
Voeg daarbij de wortelen, de aardappelen en de schoongemaakte jonge uitjes, giet er 4 el koud water bij en bestrooi met 1 kl zout.
Leg er heel voorzichtig de slaharten bovenop. Zet het deksel op de kookpan en laat 15-20 min. garen op een matig vuur. Controleer de gaartijd door met een mespunt in de aardappelen te prikken. Als de aardappelen gaar zijn, dan zijn de groenten ook klaar. Voeg er indien nodig nog wat zout bij en dien meteen op.
Duur: 25′
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier