Gemengde salade met opgevulde sardienen

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

Sardienen :

16 sardienen

150 g broodkruim

100 g mozarellakaas

100 g room

1 teentje knoflook

1 ei

2 tomaten

1 koffielepel gehakte basilicum

1 koffielepel gehakte kervel

1 koffielepel gehakte peterselie

2 eetlepels olijfolie

peper

zout

Vinaigrette :

1 eetlepel oude xeresazijn

3 eetlepels olijfolie

peper

zout

Tomatensaus :

2 eetlepels dragonazijn

6 rijpe tomaten

1 koffielepel gehakte basilicum

1 teentje knoflook

3 blaadjes dragon

1 koffielepel gehakte koriander

1 sjalot

3 eetlepels olijfolie

4 ansjovisfilets

peper

zout

1 rode paprika

Voor de salade :

10 g rode sla

40 g krulsla

30 g raketsla

20 g veldsla

50 g schilfers van parmezaankaas

5 g kervel

5 g dille

2 g dragon

2 g koriander

4 courgettebloemen

De sardienen ontschubben, wassen en fileren door de middengraat langs de rugzijde te verwijderen zonder de buikzijde open te snijden. Kop en staart verwijderen. De tomaten in kokend water dompelen, pellen en ontdoen van zaden. Het vruchtvlees in blokjes snijden en deze met geperste knoflook in olijfolie stoven. De kruiden, de room, de mozarella, het broodkruim, peper en zout en het ei toevoegen en alles goed mengen. De sardienen openleggen en kruiden met peper en zout. De vulling over de filets verdelen en de ingesmeerde filets oprollen. Besprenkelen met olijfolie en 10 minuten bakken in een oven van 220. De tomatensaus bereiden. De tomaten pellen, ontpitten en in stukken snijden. Het vruchtvlees met de basilicum, geperste knoflook, dragon, koriander, gehakte sjalot, ansjovisfilets, fijngesneden paprika en peper en zout aanstoven in olijfolie. Een scheutje dragonazijn toevoegen, nog 10 minuten stoven, mixen en zeven. De vinaigrette maken met de aangegeven ingrediƫnten. De elementen voor de salade schoonmaken, mengen en besprenkelen met vinaigrette. De courgettebloemen bakken in olijfolie en kruiden met zout. De gemengde salade midden op vier borden schikken. De sardienen rond de salade leggen. De courgettebloem op de salade leggen. De saus rond de ingrediƫnten uitgieten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content