Gemengde groene salade met halfzacht gekookte eieren

be365474077eb794d2ff49ea3a8e25fe ©

Dit slaatje met een zelfgemaakte vinaigrette en een eitje erbij is de perfecte lunch. Simpel en lekker.

Dit slaatje met een zelfgemaakte vinaigrette en een eitje erbij is de perfecte lunch. Simpel en lekker.

Voor 4 personen

200 g kropsla

2 x handvol jonge slablaadjes

1 bosje bladpeterselie

1 rode ui

4 eieren

4 el wittewijnazijn

6 el olijfolie

peper van de molen en zout

Bereiding

1. Was de kropsla en jonge slablaadjes en zwier ze goed droog. Haal de peterselieblaadjes van de stelen. Schil en snijd de ui in plakjes.

2. Kook de eieren 6 Ć  7 min. en pel ze nadien.

3. Maak een vinaigrette met de wijnazijn, olijfolie, peper en zout. Maak er de sla mee aan en meng er de peterselie en ui onder.

4. Verdeel over 4 schaaltjes. Snijd de eieren in kwarten en schik op de salade.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content