Gemengd fruit in rode wijn met munt en sinaasappel

Nodig voor vier:

Nodig voor vier:

400 g zacht rood fruit (aardbeien, rode bessen, frambozen, stekelbessen, kersen, enz.)

3 dl rode wijn

1/2 kg suiker

1 bundeltje munt

5 sinaasappels

Doe de rode wijn in een pan, breng de wijn aan de kook, flambeer en laat even doorkoken. De suiker toevoegen wanneer de vlam vanzelf dooft en 7 Ã 8 minuten koken. Snijd de schil van de sinaasappels in fijne reepjes. Kook de reepjes vijf minuten in ruim water en giet het water af. Doe de reepjes sinaasappel en de in sliertjes gesneden muntblaadjes bij de rode wijn. Breng nog even aan de kook en controleer of er voldoende suiker in de wijnsaus zit. Laat de saus afkoelen. Ondertussen het rood fruit en de partjes sinaasappel op maat snijden en met elkaar mengen. De koude wijnsaus over het fruit gieten en alles mengen. Bij deze koude fruitsoep kan men een bol sorbet of ijs opdienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content