Gemberbavarois met banaan in gemberkaramel

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

1 dl volle melk,

2 dl room

2 el gembersiroop,

1 vanillestokje

5 plakjes verse gember

2 gelatineblaadjes,

50 g suiker

3 eierdooiers,

amandelolie

Voor de bananen :

150 g suiker,

sap van 1/2 citroen

4 plakjes verse gember,

4 minibananen

Voor de koekjes :

25 g bloem,

1/4 tl gedroogde gember

25 g boter,

25 g suiker

1 1/2 el vloeibare honing

1 bolletje gekonfijte gember

Maak eerst de bavarois : breng de melk aan de kook met 1 dl room, de gembersiroop, vanille en gember. Haal van het vuur van zodra de melk kookt. Laat de gelatine weken in koud water.

Klop de eierdooiers schuimig met de suiker en voeg de warme melk toe. Giet het mengsel in de pan en laat op een laag vuur indikken.

Knijp de gelatine uit en laat oplossen in de warme crème. Giet door een zeef in een kom. Zet 1 uur koel weg tot de crème begint op te stijven.

Klop de rest van de room op en spatel voorzichtig onder de crème. Lepel het mengsel in ingevette potjes en zet in de koelkast om op te stijven.

Doe de suiker voor de karamel in een pan met 1/2 dl water. Breng al roerend aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat de siroop op een hoog vuur inkoken tot een lichtbruine karamel.

Draai het vuur lager en voeg het citroensap, nog 1/2 dl water en de gember toe.

Schil en halveer de bananen in de lengte en leg in de siroop. Laat marineren tot de bavarois klaar is. Zeef de bloem en gember in een kom. Verwarm de boter, suiker en gembersiroop in een pan. Laat even afkoelen en voeg de bloem toe.

Leg 4 hoopjes op een bakplaat met bakpapier en bak 8 minuten op 180°C. Laat de koekjes na het bakken 1 minuut rusten alvorens ze van de bakplaat te halen.

Ontvorm de bavarois en schik op 4 borden. Werk af met de bananen en koekjes.

Kooktijd: 1 uur, plus enkele uren opstijven en marineren.

Vrij gemakkelijk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content