Voor 8:
250 g suiker
45 cl water
fijngeraspte zeste en sap van 1 biologische citroen
350 g abrikozen netto + 3 à 4 abrikozen voor de presentatie
500 g mascarpone
Strooi 225 g suiker in een steelpan met dikke bodem (of van koper). Schenk het water erbij en verhit langzaam tot de suiker is gesmolten. Breng aan de kook en voeg het raspsel en het sap van de citroen toe. Laat 3 minuten koken zonder te roeren, tot er een siroop ontstaat.
Snij de abrikozen fijn en voeg de rest van de suiker toe.
Meng met een spatel langzaam de suiker-citroensiroop door de mascarpone.Schep in de ijsmachine en vervolgens, nadat het mengsel goed vast is geworden, in een rechthoekige vorm. Leg de abrikozen erop en duw ze er met een vork in. Zet in de diepvriezer. Versier voor het opdienen met reepjes abrikoos.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier