Gemarmerd mascarpone- en abrikozenijs

  • Moeilijkheid

Gemarmerd mascarpone- en abrikozenijs

Voor 8:

250 g suiker

45 cl water

fijngeraspte zeste en sap van 1 biologische citroen

350 g abrikozen netto + 3 à 4 abrikozen voor de presentatie

500 g mascarpone

Strooi 225 g suiker in een steelpan met dikke bodem (of van koper). Schenk het water erbij en verhit langzaam tot de suiker is gesmolten. Breng aan de kook en voeg het raspsel en het sap van de citroen toe. Laat 3 minuten koken zonder te roeren, tot er een siroop ontstaat.

Snij de abrikozen fijn en voeg de rest van de suiker toe.

Meng met een spatel langzaam de suiker-citroensiroop door de mascarpone.Schep in de ijsmachine en vervolgens, nadat het mengsel goed vast is geworden, in een rechthoekige vorm. Leg de abrikozen erop en duw ze er met een vork in. Zet in de diepvriezer. Versier voor het opdienen met reepjes abrikoos.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content