Voor vier personen:
400 g zeebaars
1/2 paprika
3 eetlepels limoensap
1 fijngesneden sjalot
1 teentje gehakte knoflook
1 theelepel szechuanpeper
zeezout
4 x 30g king krab
1 zoete aardappel
frituurolie
Shisodressing:
1 bakje shiso
10g knoflook
5g pijnboompitten
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
peper en zout
De zeebaars in dunne plakjes van 25g snijden. De paprika in zeer fijne blokjes snijden, mengen met limoensap, szechuanpeper, zeezout, gehakte sjalot en knoflook. De zeebaars met dit mengsel instrijken en laten marineren. De zoete aardappel in schijven van 2 mm dik snijden en deze frituren. De king krab verdelen in stukken van ongeveer 2 cm lengte en kort bakken.
De shisodressing bereiden:
De pijnboompitten roosteren, de shisobladeren, knoflook, olijfolie, witte wijnazijn en de pijnboompitten mixen in de blender en kruiden met peper en zout.
De presentatie:
De gemarineerde zeebaars op het bord leggen en overgieten met paprikamarinade. Daarnaast komen de zoete aardappelchips met hierop het krabvlees. De krab op het laatste ogenblik besprenkelen met de shisodressing.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier