Gemarineerde zalm met groene thee, citroen en avocado-olie

  • Moeilijkheid

Voor 4:

450 g verse zalmfilet, in één stuk

olijfolie

25 g groenetheeblaadjes (sencha)

1 tl zwartepeperkorrels

50 g grof zeezout

25 g suiker

1/2 rode ui

1/2 pakje dille

Om te serveren:

avocado-olie

toast van bruinbrood

Voor de saus:

sap van 1/2 citroen

2 tl grove mosterd

snuifje suiker

4-6 el olijfolie

zwarte peper en zout

Wrijf de zalm in met olijfolie en leg in een niet-metalen schaal. Wrijf de thee en peperkorrels fijn en doe in een kom met het zout, de suiker en de fijngesneden ui en dille. Verdeel dit mengsel over de zalm en druk goed aan.

Bedek de vis met folie en zet er een gewicht op (enkele blikken bijvoorbeeld). Zet 1 dag koel weg. Haal de zalm uit de koelkast, giet het vocht uit de schotel en draai de vis om. Dek af en zet er weer een gewicht op. Laat nogmaals 1 dag rusten.

Meng voor de saus het citroensap, de mosterd, suiker en olijfolie tot een smeuïge saus. Kruid met peper en zout. Haal de zalm uit de marinade en wrijf droog met keukenpapier. Snij in dunne plakjes en dien op met de citroensaus en toast. Werk af met enkele druppels avocado-olie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content