Gemarineerde verse ansjovis

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

1 kg verse ansjovis

zout

olijfolie

2 uien

4 wortels

6 teentjes knoflook

2 dl zachte azijn

2 dl water

een takje tijm

een laurierblad

enkele takjes peterselie

2 theelepels gekneusde peperkorrels

2 citroenen

Verwijder de koppen en ingewanden. Dep de vis voorzichtig af met keukenpapier (het visvlees van ansjovis is te delicaat om te wassen). Leg de visjes in een schaal, bestrooi met een weinig zout en laat het zout zo’n twee uur op een koele plaats intrekken. De visjes bakken in hete olie, laten uitlekken en in een ruime glazen schaal leggen. Neem de bakpan met de resterende bakolie en voeg 10 eetlepels nieuwe olie toe. Fruit hierin de fijngehakte uien en de in plakjes gesneden wortelen. Pel de teentje knoflook en fruit ze kort mee. Azijn en water bij de groenten gieten en tijm, laurierblad, takjes peterselie en gekneusde peperkorrels toevoegen. Alles 10 minuten laten koken en groenten en vocht kokend heet over de ansjovis gieten. De vis 24 uur laten marineren en koud opdienen met schijfjes citroen.

Verse ansjovis is te koop bij de Marokkaanse of Spaanse vishandelaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content