Gemarineerde sinaasappels met orange curd

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

3 eierdooiers

50 gram suiker

rasp van 1/2 sinaasappel

1/2 dl vers sinaasappelsap, gezeefd

100 gram boter

300 gram platte kaas met room

Voor de praliné:

plantaardige olie

50 gram sesamzaad

100 gram suiker

Voor de salade:

4 sinaasappels

1 eetlepels oranjebloesemwater

1/4 koffielepel gemalen kaneel

pitjes van 1 granaatappel

Orange curd: doe de eierdooiers, suiker, sinaasappelrasp en -sap in een kom bain-marie en blijf kloppen tot het mengsel schuimig en warm is: 10 minuten. Voeg de boter in klontjes toe en wacht tot elk klontje is opgenomen alsvorens het volgende toe te voegen. Het mengsel moet langzaam dikker worden: 5-10 minuten. Laat de orange curd al kloppend afkoelen en bewaar hem in de koelkast. Maak de praliné: vet een bakplaat in met olie. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan. Laat de suiker op een matig vuur smelten tot hij de kleur van honing heeft. Voeg de zaadjes toe en blijf koken tot de karamel goudbruin is. Giet het mengsel in een dunne laag op de bakplaat en laat afkoelen. Breek de praliné in stukken. Schil de sinaasappels à vif en snijd de segmenten los. Doe ze in een kom en voeg het oranjebloesemwater en de kaneel toe. Meng de helft van de orange curd door de platte kaas. Verdeel de sinaasappels over vier borden en leg er enkele lepels sinaasappelroom naast. Werk af met praliné en granaatappelpitten.

Bereidingstijd: 50 minuten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content