Nodig voor vier :
400 g runderfilet
250 g paddestoelen (Chinese of champignons)
2 groene paprika’s
1 wortel
2 uien
3 soeplepels hoysinsaus
Marinade :
2 soeplepels maïsbloem
2 koffielepels suiker
2 teentjes knoflook, geperst
een scheutje water
een scheutje rijstwijn of sherry
1 soeplepel olie
zout
De marinade samenstellen door de aangegeven ingrediënten te mengen. Het vlees in repen van 1/2 cm dik snijden en 1 uur marineren.
De wortel in blokjes snijden en deze 2 minuten voorkoken. De ui in grove stukken snijden. De groene paprika’s van zaden en zaadlijsten ontdoen en het vruchtvlees in blokjes snijden. Wat olie in een bakpan (bij voorkeur een wok) doen en het vlees snel aanbakken en uit de pan halen. Een scheutje olie en de groenten in de bakpan doen en de groenten fruiten. De paddestoelen kort meefruiten. De marinade en de hoysinsaus toevoegen en alles aan de kook brengen. Als laatste het gebakken vlees terug in de pan doen.
Hoysinsaus is zoals groene sjalot, oestersaus en kant-en-klare dumplingpasta te koop in gespecialiseerde oosterse winkels.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier