Gemarineerde ribbetjes

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen :

2 à 3 vlezige varkensribben per persoon

2 eetlepels sesamzaadjes

Voor de marinade:

1 sjalot

1 teentje knoflook

4 eetlepels dijonmosterd

6 eetlepels wittewijnazijn

8 eetlepels olijfolie

4 eetlepels ketchup

2 eetlepels bruine suiker

peper & zout

Snipper de gepelde sjalot en de knoflook fijn. Vermeng in een kom al de ingrediënten voor de marinade. Doe er de vleesribben bij. Schep goed om. Dek af en zet minstens een nacht in de koelkast. Rooster ’s anderendaags de ribbetjes onder de ovengrill (op een rooster met daaronder een schaal) of in een grillpan. Keer ze vaak om. Rekken ongeveer 15 minuten. Bestrooi ze de laatste minuut met sesamzaadjes.

Lekker met in de schil gekookte aardappelen met knoflookboter, en een gemengde salade van witloof, veldsla en raketsla, aangemaakt met een lichte notenvinaigrette.

Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content