Voor 4 personen :
2 à 3 vlezige varkensribben per persoon
2 eetlepels sesamzaadjes
Voor de marinade:
1 sjalot
1 teentje knoflook
4 eetlepels dijonmosterd
6 eetlepels wittewijnazijn
8 eetlepels olijfolie
4 eetlepels ketchup
2 eetlepels bruine suiker
peper & zout
Snipper de gepelde sjalot en de knoflook fijn. Vermeng in een kom al de ingrediënten voor de marinade. Doe er de vleesribben bij. Schep goed om. Dek af en zet minstens een nacht in de koelkast. Rooster ’s anderendaags de ribbetjes onder de ovengrill (op een rooster met daaronder een schaal) of in een grillpan. Keer ze vaak om. Rekken ongeveer 15 minuten. Bestrooi ze de laatste minuut met sesamzaadjes.
Lekker met in de schil gekookte aardappelen met knoflookboter, en een gemengde salade van witloof, veldsla en raketsla, aangemaakt met een lichte notenvinaigrette.
Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier