Gemarineerde rabarber met aardbeien, slagroom en rabarbercoulis

© Getty

Voor 4 personen:

6 dikke rabarberstelen

sap van een halve limoen

6 eetlepels gries- of rietsuiker

2 dl water

4 flinke eetlepels suiker

2 dl room poedersuiker

500 gram kleine aardbeien

verse muntblaadjes

Schil de rabarberstelen en houd de schillen bij. Doe de mooiste, krullende schillen in een kommetje met ijswater. Zo zullen ze mooi blijven krullen. Snijd de rabarber in kleine blokjes van 5 mm en marineer ze gedurende 30 minuten in het sap van een halve limoen en de gries- of rietsuiker.

Maak ondertussen een dikke suikersiroop. Doe er de rabarberschillen bij en laat flink inkoken, zodat de siroop rood kleurt. Zorg er wel voor dat hij niet te zoet wordt. Zeef nadien de siroop en laat afkoelen.

Klop de room goed stijf en zoet met wat poedersuiker. Verdeel de gemarineerde rabarber onderaan in een ring op vier borden. Doe er een dun laagje slagroom op en werk af met hele kleine aardbeien. Bestrooi met poedersuiker en lepel er de rabarbercoulis rond. Versier met blaadjes verse munt en enkele gekrulde rabarberschillen.

Bereidingstijd: 30 minuten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content