Gemarineerde paprika’s

  • Moeilijkheid

Gemarineerde paprika's

Voor 4:

4 grote paprika’s

sap van 1 kleine citroen

1 teen knoflook, in fijne plakjes

6-8 el olijfolie, topkwaliteit

zout en versgemalen peper

blaadjes basilicum, in reepjes gescheurd

Snij de paprika’s doormidden, verwijder de zaden en spoel onder de kraan. Zet 40 minuten in een oven van 200Ā°C met de ronde kant naar boven. Haal uit de oven en laat Ć©Ć©n uur in een gesloten plastieken doos (Tupperware of IJsboerke) afkoelen. Verwijder het vel en snij het vruchtvlees in 3 cm brede reepjes. Meng met plakjes knoflook, citroensap en basilicum.

Tip: dit lekkere en eenvoudige gerecht kan men opdienen samen met gemarineerde courgettes, korianderzaadjes en verse munt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content