Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 grote paprika's
  • sap van 1 kleine citroen
  • 1 teen knoflook, in fijne plakjes
  • 6-8 el olijfolie, topkwaliteit
  • zout en versgemalen peper
  • blaadjes basilicum, in reepjes gescheurd

Snij de paprika's doormidden, verwijder de zaden en spoel onder de kraan. Zet 40 minuten in een oven van 200°C met de ronde kant naar boven. Haal uit de oven en laat één uur in een gesloten plastieken doos (Tupperware of IJsboerke) afkoelen. Verwijder het vel en snij het vruchtvlees in 3 cm brede reepjes. Meng met plakjes knoflook, citroensap en basilicum.

Tip: dit lekkere en eenvoudige gerecht kan men opdienen samen met gemarineerde courgettes, korianderzaadjes en verse munt.

Snij de paprika's doormidden, verwijder de zaden en spoel onder de kraan. Zet 40 minuten in een oven van 200°C met de ronde kant naar boven. Haal uit de oven en laat één uur in een gesloten plastieken doos (Tupperware of IJsboerke) afkoelen. Verwijder het vel en snij het vruchtvlees in 3 cm brede reepjes. Meng met plakjes knoflook, citroensap en basilicum. Tip: dit lekkere en eenvoudige gerecht kan men opdienen samen met gemarineerde courgettes, korianderzaadjes en verse munt.