Gemarineerde langoustines met bergamot, vanille, brunoise van groentjes
Nodig voor 4:
Nodig voor 4:
12 langoustines
Voor de marinade:
1 dl olijfolie
het sap van een citroen
10 druppels bergamotextract of 4 bergamotbloemen
een half vanillestokje
peper en zout
Voor de salade:
200 g krulsla
50 g lamsoor
een appelkwartje
venkel
calamintha
pimpernel
roomse kervel
citroensap
olijfolie
Voor de groentebrunoise:
1 el brunoise van wortel
2 el brunoise van prei
2 el brunoise van courgette
en brunoise van een vierde avocado
Maak de langoustines schoon en snijd ze overlangs in twee. Doe ze bij de marinade en laat gedurende 24 uur marineren in een vacuüm zak. Maak de sla schoon, snijd de appel fijn en meng onder elkaar, samen met de lamsoor en de kruiden. Besprenkel met citroensap en olijfolie. Kook de groentebrunoise beetgaar in lichtgezouten kokend water, behalve de avocado. Voeg die pas op het einde toe en laat niet meer koken. Kruid met peper en zout. Schik de groentebrunoise in een ring op de borden en verdeel er de langoustines over. Schik er het kruidenslaatje op en lepel er de marinade rond.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier