Gemarineerde houtduif met zomertruffels en eendenleverkrullen
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
4 volle borsten van houtduiven
4 grote zomertruffels
8 krullen eendenlever
100 g beukenzwammetjes
50 g krulsalade (de kern)
50 g raketsla
een bosje kervel
Vinaigrette om te marineren:
2 el aceto balsamico
1/2 dl olijfolie
1/2 dl zonnebloemolie
1/2 theelepeltje truffelolie
zout en peper
Vinaigrette voor de garnering:
1/2 eierdooier
1 theelepel fijne mosterd
1 el champagneazijn
1/2 theelepel truffelolie
1/2 dl olijfolie
Maak de vinaigrette om te marineren. Snij de duivenfilets in plakjes van ca. 2,5 mm en laat marineren in de vinaigrette gedurende 1 uur. Maak van de andere ingrediënten een gebonden vinaigrette in de keukenmachine en breng op smaak met zout en peper. Borstel de zomertruffels schoon en snij ze in dunne plakjes. Leg ze in drie rondjes op de borden, plaats daarop de gemarineerde duif en strooi er wat grof zeezout en peper overheen. De salade aanmaken met wat dressing van de marinade en schikken tussen de duif. De beukenzwammetjes van tevoren even om en om bakken in olie en vervolgens in dezelfde dressing marineren. Plaats op de salade de gekonfijte eendenleverkrullen en garneer met de kervel. Als laatste het bord versieren met de beukenzwammetjes en streepjes gebonden truffelvinaigrette.
Recept: De Echoput – Nederland
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier