Gemarineerde groene en zwarte olijven

© Getty
Voor 4 personen
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 1 tak rozemarijn van 15 cm
  • 3 takjes tijm
  • l2 takjes oregano
  • 3 laurierblaadjes
  • 12 gepelde knoflooktenen
  • 1,5 dl olijfolie
  • 250 g groene olijven naar keuze
  • 250 g zwarte olijven naar keuze
Bereiding
  1. Snijd met een dunschiller de schil van de sinaasappel en van de citroen, snijd in fijne julienne. Voeg de kruiden en de knoflook toe, meng met de olijfolie.
  2. Roer de olijven erdoor. Doe in grote glazen bokalen of in een kom, laat minstens 2 uur marineren.

Gemarineerde olijven kun je minstens 2 weken in de koelkast bewaren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content