Voor 4:

1 sinaasappel

1 citroen

1 tak rozemarijn van 15 cm

3 takjes tijm

l2 takjes oregano

3 laurierblaadjes

12 gepelde knoflooktenen

1,5 dl olijfolie

250 g groene olijven naar keuze

250 g zwarte olijven naar keuze

Snij met een dunschiller de schil van de sinaasappel en van de citroen, snij in fijne julienne. Voeg de kruiden en de knoflook toe, meng met de olijfolie. Roer de olijven erdoor. Doe in grote glazen bokalen of in een kom, laat minstens 2 uur marineren.

Op deze manier bereid bewaren olijven gedurende 2 weken in de koelkast.

Voor 4: 1 sinaasappel1 citroen1 tak rozemarijn van 15 cm3 takjes tijml2 takjes oregano3 laurierblaadjes12 gepelde knoflooktenen1,5 dl olijfolie250 g groene olijven naar keuze250 g zwarte olijven naar keuzeSnij met een dunschiller de schil van de sinaasappel en van de citroen, snij in fijne julienne. Voeg de kruiden en de knoflook toe, meng met de olijfolie. Roer de olijven erdoor. Doe in grote glazen bokalen of in een kom, laat minstens 2 uur marineren. Op deze manier bereid bewaren olijven gedurende 2 weken in de koelkast.