Wie kan er weerstaan aan een portie gegrilde gemarineerde gamba’s? Serveer er een frisse gemengde salade en stokbrood bij.
Voor 4 personen
600 g diepgevroren gamba’s
4 versnipperde sjalotjes
2 teentjes knoflook (facultatief).
Marinade:
1 dl olijfolie
cayennepeper
paprikapoeder
tijm
laurierblad
gemalen dragon
currypoeder (facultatief)
Bereiding
1. De marinade maak je een dag op voorhand door de aangegeven ingrediƫnten te mengen (je mag gul zijn met de kruiden).
2. Ontdooi de gamba’s in de marinade en marineer nog minstens vier uur.
3. Leg de gamba’s op een vuurvaste schaal. Zet de schaal in de oven onder een goed voorverwarmde grill. Gril de gamba’s aan beide zijden enkele minuten. Reduceer de warmte in de oven om de gamba’s langzaam gaar te laten worden. Houd je van knoflook dan kun je bij het laag zetten van de oven wat knoflook over de gamba’s persen. Bestrooi vervolgens de gamba’s met versnipperde sjalot.
4. Dien op met een frisse gemengde salade aangemaakt met basilicumvinaigrette, tartaarsaus (mayonaise met versnipperd hardgekookt eigeel) en stokbrood.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier