Gemarineerde filet van jonge duif met verjus, vijgen en pijnboompitten
Voor 4:
Voor 4:
2 jonge duiven
4 el verjus (sap van onrijpe druiven)
4 el whisky
4 el olijfolie
zwarte peper en zout
6 gedroogde vijgen
1 sinaasappel
3 el pijnboompitten
brood
Fileer de duiven en trek het vel van de filets (of laat dit doen door een poelier). Leg de 4 duivenborsten in een schotel. Meng verjus, whisky, olijfolie, zwarte peper en zout en sprenkel over de duif.
Zet afgedekt 1 uur in de ijskast, draai regelmatig om. Snij de gedroogde vijgen in dobbelstenen van 5 mm dik. Schil de sinaasappel en snij de parten tussen de vliezen uit.
Meng met de pijnboompitten onder de vijgen en kruid licht met peper en zout. Schik op borden. Snij de duivenborsten schuin in plakken en leg op de vijgen. Lepel de marinade rondom. Serveer met brood.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier