Voor 4 personen:
1 steranijs
1 citroen
sap van 1 limoen
1 mango
1 papaja
250 gram aardbeien
100 gram bosbessen
Voor de siroop:
250 ml water
100 gram suiker
2 gedroogde Thaise pepertjes
1 vanillestokje
Voor de passievruchtenroom:
6 passievruchten
400 gram volle verse kaas
1 vanillestokje
50 gram suiker
Maak eerste de siroop: prik enkele gaatjes in de pepertjes, splijt het vanillestokje in twee en verwijder de schil van de citroen met een dunschiller. Doe de kruiden in een pan met het water en de suiker. Verwarm zachtjes tot de suiker is opgelost en draai dan het vuur hoger. Laat de siroop tot de helft inkoken. Snijd intussen de vruchten in niet al te kleine stukken. Voeg het limoensap toe aan de nog warme siroop, giet dit over de vruchten en laat enkele uren marineren. Snijd voor de room 4 passievruchten doormidden en verwijder het vruchtvlees met een lepeltje. Roer dit samen met het merg van het vanillestokje en de suiker door de verse kaas. Verdeel de vruchten over vier borden en lepel er wat van de siroop over. Leg een lepel room op elk bord en werk af met het vruchtvlees van de resterende passievruchten.
Bereidingstijd: 30 minuten + enkele uren marineren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier