Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 4 personen:

  • 1 1/2 dl olijfolie, extra virgin
  • 2-3 tenen knoflook
  • 4 entrecôtes
  • 4 laurierblaadjes
  • peper en zout

Schenk voor de marinade de olijfolie in een grote glazen schaal en pers hierboven de tenen knoflook uit. Wentel de entrecôtes door de marinade en leg ze hierin. Leg op elke entrecôte een laurierblaadje. Dek de schaal af en zet hem ten minste 12 uur in de koelkast. Draai het vlees tussentijds minstens eenmaal om. Neem de schaal ongeveer 1 uur voor de bereiding uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Neem het vlees uit de marinade en bak het in een hete koekenpan zonder toevoeging van extra olijfolie in 5-8 minuten gaar (afhankelijk van de dikte). Breng het vlees na het bakken op smaak met peper en zout.

Bereidingstijd: 15 minuten

Marineertijd: ten tenminste 12 uur.

Schenk voor de marinade de olijfolie in een grote glazen schaal en pers hierboven de tenen knoflook uit. Wentel de entrecôtes door de marinade en leg ze hierin. Leg op elke entrecôte een laurierblaadje. Dek de schaal af en zet hem ten minste 12 uur in de koelkast. Draai het vlees tussentijds minstens eenmaal om. Neem de schaal ongeveer 1 uur voor de bereiding uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Neem het vlees uit de marinade en bak het in een hete koekenpan zonder toevoeging van extra olijfolie in 5-8 minuten gaar (afhankelijk van de dikte). Breng het vlees na het bakken op smaak met peper en zout.Bereidingstijd: 15 minutenMarineertijd: ten tenminste 12 uur.