Gemarineerde ananas met kardemom, kruidnagel en vanillesaus

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Voor 2 personen

1 ananas

2 kruidnagels

3 kardemomzaadjes

2 eetlepels witte rum

het sap van 1/2 citroen

8 suikerklontjes

6 eetlepels water

Voor de vanillesaus met steranijs:

30 cl melk

1 vanillestokje

1 steranijs

2 eierdooiers

60 gram griessuiker

1 mespuntje maïzena

Bereiding

1. Schil de ananas en snijd hem in plakken en vervolgens in driehoekjes. Verwijder de harde kernen. Doe het citroensap, de rum en de fijngestampte kardemom en kruidnagels in een slakom. Voeg er de stukken ananas aan toe en meng. Laat een uurtje trekken.

2. Doe de suikerklontjes in een pan, voeg er 6 eetlepels water aan toe en verwarm op een zacht vuur. Wanneer de suiker begint te karamelliseren, doe je de ananas erbij en roer je goed, zodat alle stukjes helemaal omwikkeld raken.

3. Maak de saus. Giet de melk in een kookpan met het vanillestokje en de steranijs. Laat één minuut koken en daarna 5 minuten trekken. Doe de suiker en de eierdooiers in een kom en klop het mengsel tot het glad en schuimig is.

4. Neem de vanille en de steranijs uit de melk en roer ze door het opgeklopte eiermengsel. Roer de maïzena los in een theelepel water en voeg bij de saus. Laat de saus al roerend in een pannetje aandikken op een zacht vuurtje, zonder koken.

5. De saus is klaar wanneer ze aan de houten lepel kleeft. Giet ze in een koude kom, terwijl je blijft roeren. Serveer de saus lauw met de stukjes gekaramelliseerde ananas en eventueel bolletjes ijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content