Gemarineerd varkensribstuk met andijvie

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

1 kg ontbeend varkensribstuk

1 dl sojasaus

1 dl droge witte wijn

100 g lichtbruine suiker

2 eetlepels witte wijnazijn

1 eetlepel balsemienazijn

4 sjalotten

2 lookteentjes

Vers gemalen peper, zout

100 g boter

Meng de sojasaus met de wijn, suiker, azijn en gesnipperde sjalotten en look en breng op smaak met peper en zout. Leg het vlees in de marinade en laat 24 uur trekken in de koelkast. Neem het de volgende dag uit de marinade, wrijf het droog en laat het in de boter aan alle kanten mooi kleuren. Kruid bij met peper en zout en schik het met de boter in een braadslee. Zet in het midden van een op 200°C voorverhitte oven en laat ongeveer 50 minuten bakken. Neem uit de oven, laat even rusten. Giet de braadjus af in een pannetje en deglaceer de braadbodem met de marinade. Laat alles kort opkoken en bind indien nodig. Snijd het vlees in plakken, schik op warme borden en overgiet met de saus. Serveer met in boter met citroensap gestoofde andijvie en gekookte aardappelen.

Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content