Gemarineerd lendenribstuk met groentemarmite

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

4 lendenribstukken van 150 g

Marinade :

10 soeplepels olijfolie

2 soeplepels gedroogde oregano

6 teentjes knoflook

zout

peper van de molen

Provençaalse groentemarmite :

500 g aardappelen

2 uien

1 courgette

1 aubergine

1 groene paprika

1 rode paprika

500 g tomaten

2 teentjes knoflook

6 takjes tijm

olijfolie

Maak een marinade van olijfolie, gedroogde oregano, geperste knoflook, zout en peper. Laat het vlees een nacht in deze marinade in een afgesloten recipiënt in de koelkast marineren. Haal het vlees 1 uur voor de bereiding uit de koelkast. Rooster het vlees in een hete grillpan, zonder olie toe te voegen. Serveer met de Provençaalse groentemarmite, die bereid wordt als volgt : het zaad uit de paprika’s halen, de tomaten in kokend water dompelen, verfrissen en de huid verwijderen. De aardappelen schillen. De groenten in grove stukken snijden. Verwarm een scheut olijfolie in een bakpan. Fruit de uien. Verwijder de uien, en fruit in hetzelfde vet de courgette, vervolgens de aubergine en tot slot de paprika. Doe de versneden aardappelen en tomaten in een gietijzeren pan (of andere ovenpan met deksel). Voeg zes takjes tijm, het geplette knoflook, zout en peper toe. Leg de gefruite groenten bovenop de aardappelen en tomaten, voeg 2 soeplepels olijfolie toe, dek de pan af en laat de inhoud anderhalf uur stoven in een matig warme oven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content