Voor 4 :
1/4 Galia-meloen
2 kiwi’s
300 g pitloze groene druiven
75 g suiker
1 tak verse munt
1 el muntsiroop
enkele druppels limoensap
4 bollen limoensorbet
Pesto :
1 pakje verse munt
2 el olijfolie
2 el geroosterde pijnboompitten
1 el fijne suiker
1 el acaciahoning
Schil en snij de meloen in plakken. Schil de kiwi’s, halveer ze in de lengte en snij ze in plakken. Halveer de druiven. Doe het fruit in een kom. Breng de suiker aan de kook met 1,5 dl water. Voeg de munt toe en laat 10 minuten doorkoken. Verwijder de munt, voeg de muntsiroop toe en laat inkoken tot een stroperige consistentie.
Giet de siroop over het fruit en laat enkele uren (of een nacht) marineren. Haal de muntblaadjes voor de pesto van de takjes en mix tot een smeuïge massa met de pijnboompitten, olijfolie, suiker en honing. Laat het fruit uitlekken en verdeel over 4 borden. Leg er een bol limoensorbet op en werk af met de pesto. Lepel indien gewenst wat siroop over het fruit.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier