Gelei van zoete en rode wijn
Voor 2 bokalen gelei:
Voor 2 bokalen gelei:
50 cl van nature zoete wijn
25 cl rode wijn
450 gr appelen (Schone van Boskoop)
ongeveer 450 gr kristal- of geleisuiker
1 eetlepel vierkruiden
laurierblad
Giet de zoete wijn samen met de rode wijn in een pan. Doe er het laurierblad bij, de vierkruiden en de in kleine stukjes gesneden appelen (de pitten niet verwijderen). Laat dit geheel koken tot je een smeuïge appelmoes bekomt en doe het mengsel daarna door de zeef. Weeg het sap dat je opvangt zorgvuldig en voeg er een gelijke hoeveelheid suiker bij. Laat 5 tot 6 minuten koken tot de gelei aan de lepel blijft kleven. Giet daarna in de bokalen. Deze gelei smaakt verukkelijk bij (onder meer) blauwe kazen met pit: roquefort, bleu de Bresse, Stilton en fourme d’Ambert.
Voorbereiding: 15 minuten, een dag vooraf.
Bereiding: ongeveer 30 minuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier