Gele paprikasoep met saffraan en romesco

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

Voor de romesco:

1 rode paprika

1 rode peper

1 teen knoflook, geperst

50 gram amandelschilfers, geroosterd

6 zongedroogde tomaten, gehakt

1 koffielepel paprikapoeder

2 eetlepels platte peterselie

100 ml extra vergine olijfolie

1 eetlepel balsamico

zeezout en versgemalen zwarte peper

Voor de soep:

1 eetlepel olijfolie

1 zoete Spaanse ui

1 grote teen knoflook, gehakt

1,5 kg gele paprika’s1 dosis saffraanpoeder

2 eetlepels witte balsamico

zeezout en versgemalen witte peper

platte peterselie

amandelschilfers

Prik enkele gaatjes in de rode peper en leg hem samen met alle paprika’s onder een hete grill. Rooster de groenten tot de schil zwartgeblakerd is en doe ze dan in een kom. Dek af met plasticfolie en laat afkoelen. Verwijder de schil, zaadjes en zaadlijsten en snijd de groenten in stukken.

Maak de romesco: doe de rode paprika en peper in een keukenmachine en voeg alle ingrediënten, behalve de olijfolie en balsamico, toe. Pureer tot een homogeen mengsel. Voeg de olijfolie toe in een dun straaltje, terwijl de motor van de keukenmachine draait. Roer tenslotte de azijn door de saus en kruid met zout en peper. Verhit de olijfolie voor de soep en fruit de ui en knoflook. Voeg de saffraan toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de paprika’s en 1 liter water toe en laat 10 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn. Pureer de soep tot een glad mengsel en roer er de balsamico door. Kruid met zout en peper, en dien de soep op met een lepel romesco. Werk af met peterselie en amandelschilfers.

Bereidingstijd: 50 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content