Voor de flan:
400 g wortelen
25 cl kokosmelk
2 eieren
6 g agaragar
75 g sojamelk
10 cl oranjebloesem
50 g amandelpoeder
essentiële olie van mandarijn
1/2 koffielepel kaneel
Voor de zalf van erwten:
200 g doperwtjes
peper
sesamolie
komijnpoeder
Voor de zwezerik en de paling:
400 g zwezeriken
300 g paling (netto)
soja
gember
olie
bloem
Voor de gel:
2 pompelmoezen
4 blaadjes gelatine
6 g agaragar
Meng 2 druppels essentiële olie van mandarijn met de kokosmelk.
Mix de gestoomde wortelen, voeg oranjebloesem en amandelpoeder toe aan de puree.
Breng de sojamelk aan de kook, doe er wortelpuree en de kaneel bij, doe er nog 2 eieren bij en de agaragar , blijf goed roeren.
Stort het cakemengsel in een ronde ingevette cakevorm, bak 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Mix de gekookte erwtjes, breng ze op smaak en klop de zalf op met sesamolie.
Snij de gelakte paling in stukken van 4 cm, haal ze door de bloem, kruid en bestrijk met een papje van soja, gember en honing. Bak de stukken in arachideolie tot ze karamelliseren.
Week de zwezeriken in koud gezouten water, blancheer ze 5 minuten en laat afkoelen onder koud stromend water. Pel het vlees en verdeel in porties, haal de stukken door de tempura (bloem en ijskoud water) en bak ze krokant. Laat verder garen in de oven.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier