Gelakte kalfszwezerik

Mensen eten de zwezerik van kalf en lam. Het is een orgaan met een zeer delicate smaak. Bovendien is het een van de weinige vleessoorten die vitamine C bevat.
Mensen eten de zwezerik van kalf en lam. Het is een orgaan met een zeer delicate smaak. Bovendien is het een van de weinige vleessoorten die vitamine C bevat.
Voor 4 personen
2 eetlepels honing
een scheutje azijn
een scheutje sojasaus
1 dl kalfsfond
200 g schoongemaakte kalfszwezeriken
laurier, peterselie en tijm
50 g ganzenvet
2 artisjokken
citroensap
Versiering:
- stukjes gekookte courgette of bieslook
Bereiding
1. Karamelliseer de honing in een pannetje en blus de warmte met azijn. Voeg sojasaus en kalfsfond toe en kook de saus in.
2. Maak de kalfszwezeriken schoon en kook in gezouten water met laurier, peterselie en tijm. Dompel de zwezeriken in koud water en verwijder de vliesjes. Snijd in dobbelsteentjes en bak de blokjes in ganzenvet.
3. Kook de artisjokken in water met zout en citroensap. Verwijder de bladeren en het stro. Snijd de bodems in blokjes en meng met zwezerik en saus. Versier met blokjes courgette of bieslook.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier