Gelakte eendenborst met Chinese kruiden

Duck breast, lavender honey and rosemary, served on chopping board © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.

Met honing ingestreken eendenborst, perfect gebakken en gegrild, overgoten met een kruidig sausje. Serveer daar in eendenvet gebakken nieuwe aardappeltjes bij en het genot is compleet.

Met honing ingestreken eendenborst, perfect gebakken en gegrild, overgoten met een kruidig sausje. Serveer daar in eendenvet gebakken nieuwe aardappeltjes bij en het genot is compleet.

Voor 4 personen

  • 2 eendenborsten
  • 2 eetlepels honing
  • 80 g gehakte sjalotjes
  • 0,5 dl zachte azijn
  • 2 koffielepels gember
  • 5 dl fond van gevogelte of eend
  • hoisinsaus
  • sojasaus
  • steranijs
  • koriander
  • kardemom

Bereiding

1. Snijd het vet van de eendenborst schuin in, bak het vlees aan alle kanten in een droge pan en begin met de velkant, neem het vlees uit de pan en bewaar het braadvet, prik gaatjes in het vlees en smeer er honing op, laat een 2-tal uren rusten en bestrijk regelmatig met honing.

2. Laat de gesnipperde sjalotjes zweten in de vetstof, samen met de gember en eventueel andere kruiden. Deglaceer met azijn en laat tot 1/3 inkoken. Doe er fond bij en zout met de sojasaus. Laat opnieuw inkoken, bind met maïzena, voeg de hoisinsaus toe en breng opnieuw op smaak.

3. Bak het vlees ongeveer 10 min in de oven en laat 15 minuten rusten onder folie. Snijd in plakjes en warm opnieuw kort onder de grill vooraleer te serveren

4. Geef er nieuwe aardappelen bij gebakken in het eendenvet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content