Gekruide pomelosalade (yam som-o)

Voor 4 :

Voor 4 :

1 mooie pomelo (of 2 grote grapefruits)

2 el plantaardige olie

3 el fijngesneden sjalotten

3 el fijngesneden knoflook

2 ontpitte en gesnipperde Thaise rode pepers

3 el gestampte geroosterde pindanoten

3 el fijngesneden jonge uien

2 el gestampte droge garnalen

2 el limoensap

1 el vissaus

1 el suiker

1 handvol verse korianderblaadjes

Schil de pomelo (of de grapefruits). Maak de partjes van elkaar los en verwijder alle restjes schil en stukjes vlies. Versnij het vruchtvlees voorzichtig in pareltjes (traanvormige stukjes) en leg deze in een grote schaal.

Verhit de wok en giet er de olie in. Roerbak de sjalotten en de knoflook tot ze mooi kleuren. Haal ze uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier. Schep ze vervolgens bij het vruchtvlees in de schaal. Voeg daarna de pepers, de aardnoten, de bieslook en de droge garnalen toe. Roer voorzichtig door elkaar.

Roer het limoensap, de vissaus en de suiker op een bordje door elkaar. Schenk dit sausje over de pomelobereiding en vermeng. Versier met korianderblaadjes. Schep op een bord en dien meteen op.

* Het vruchtvlees van grapefruit uit Zuidoost-Azië is bijzonder zacht. Mocht u geen pomelo vinden, neem dan een roze pompelmoes (bv. de variëteit Ruby Red).

* Droge garnalen vindt u in de Aziatische winkel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content