Voor 4:

4 kleine peren (liefst een harde soort zoals conférence)

1 fles droge witte wijn

75 g suiker

1 stuk steranijs

1 kaneelstok

5 kruidnagels

5 zwarte peperkorrels

Voor de room:

75 g fijngehakte blanke amandelen

15 g poedersuiker

3 dl room

2 el amandelpoeder

2 el amaretto

Schil de peren mooi in vorm, laat de steel eraan en doe in een pan. Voeg de wijn, de suiker en de specerijen toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat in ongeveer 45 min. gaarkoken. Draai het vuur uit en laat de peren afkoelen in het kookvocht.

Rooster de amandelen in een droge pan. Bestrooi met poedersuiker wanneer ze bruin beginnen te kleuren en laat karamelliseren. Laat afkoelen in een kom.

Klop de room stijf en meng met het amandelpoeder en de amaretto onder de amandelen. Laat 30 min. opstijven in de ijskast en serveer met de peren. Versier eventueel met ongepelde (bruine) amandelen.

Voor 4:4 kleine peren (liefst een harde soort zoals conférence)1 fles droge witte wijn75 g suiker1 stuk steranijs1 kaneelstok5 kruidnagels5 zwarte peperkorrelsVoor de room:75 g fijngehakte blanke amandelen15 g poedersuiker3 dl room2 el amandelpoeder2 el amarettoSchil de peren mooi in vorm, laat de steel eraan en doe in een pan. Voeg de wijn, de suiker en de specerijen toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat in ongeveer 45 min. gaarkoken. Draai het vuur uit en laat de peren afkoelen in het kookvocht.Rooster de amandelen in een droge pan. Bestrooi met poedersuiker wanneer ze bruin beginnen te kleuren en laat karamelliseren. Laat afkoelen in een kom.Klop de room stijf en meng met het amandelpoeder en de amaretto onder de amandelen. Laat 30 min. opstijven in de ijskast en serveer met de peren. Versier eventueel met ongepelde (bruine) amandelen.