Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 stukken zalmfilet (120 g elk)
  • boter
  • zwarte peper en zout
  • 1 bot asperges
  • 2 eierdooiers
  • sap van Â1/2 citroen
  • 500 g geklaarde boter
  • 2 el halfopgeklopte room
  • gemengde fijngehakte groene kruiden (dragon, bieslook, kervel, peterselie, basilicum, dille)

Bak de zalm op zacht vuur halfgaar in ruime boter. Laat slechts langs een kant garen, zodat de warmte naar boven trekt, tot net over het midden. Kruid met peper en zout. Kook de asperges beetgaar in lichtgezouten water. Klop de eierdooiers met het citroensap op zacht vuur op en klop er straalsgewijs geklaarde boter onder. Meng op het einde met halfopgeklopte room, kruid met peper, zout en fijngehakte groene kruiden.

Bak de zalm op zacht vuur halfgaar in ruime boter. Laat slechts langs een kant garen, zodat de warmte naar boven trekt, tot net over het midden. Kruid met peper en zout. Kook de asperges beetgaar in lichtgezouten water. Klop de eierdooiers met het citroensap op zacht vuur op en klop er straalsgewijs geklaarde boter onder. Meng op het einde met halfopgeklopte room, kruid met peper, zout en fijngehakte groene kruiden.