Ingrediënten

Voor 4:

Venkel:

  • 300 g suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 tonkabonen
  • 2 venkelknollen
  • 2 el anisette
  • 2 gedroogde vijgen
  • 2 à 4 zwarte sesamkoekjes

Sorbet:

  • 500 g mascarpone
  • 5 dl volle melk
  • mespunt saffraan
  • 250 g suiker

Snij de venkelknollen in de lengte in dunne plakken en gebruik alleen de middelste plakken (die geven mooi de vorm van de venkel weer). Blancheer de venkel 1 minuut in kokend water. Laat uitlekken en voeg toe aan de siroop.

Draai het vuur laag en laat zacht konfijten tot de venkel gaar en doorschijnend is (ca. 40 minuten). Haal de pan van het vuur en voeg de anisette toe. Snij de vijgen in repen en voeg eveneens toe aan de siroop. Laat afkoelen.

Breek de sesamkoekjes in stukken. Laat de venkel en vijgen uitlekken en verdeel over 4 borden. Leg er een bolletje sorbet naast en werk af met de sesamkoekjes.

Snij de venkelknollen in de lengte in dunne plakken en gebruik alleen de middelste plakken (die geven mooi de vorm van de venkel weer). Blancheer de venkel 1 minuut in kokend water. Laat uitlekken en voeg toe aan de siroop. Draai het vuur laag en laat zacht konfijten tot de venkel gaar en doorschijnend is (ca. 40 minuten). Haal de pan van het vuur en voeg de anisette toe. Snij de vijgen in repen en voeg eveneens toe aan de siroop. Laat afkoelen. Breek de sesamkoekjes in stukken. Laat de venkel en vijgen uitlekken en verdeel over 4 borden. Leg er een bolletje sorbet naast en werk af met de sesamkoekjes.