Gekonfijte rode biet met houtduif, aardpeer, spruiten en mosterdsaus

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.
  • Moeilijkheid

Serveer alles samen op een bord en geniet van een hemelse maaltijd.

Voor 4 personen

8 kleine rode bieten

4 dl olijfolie

2 el suiker

2 el honing

sap van 1 citroen

peper en zout

4 dl duivenfond (of gewone gevogeltefond)

1/2 el mosterd

boter

4 of 8 filets van houtduif

4 kleine aardperen

15-tal spruiten

Bereiding

1. Schil de rode bieten en snijd er het loof af tot 3 cm boven de biet. Blancheer 5 minuten in lichtgezouten kokend water, laat schrikken onder koud stromend water en uitlekken.

2. Doe olijfolie, suiker, honing, citroensap, peper en zout in een pan en breng zacht aan de kook. Laat 2 minuten zacht doorkoken en draai het vuur lager. Voeg de rode bieten toe en laat 30 minuten op zeer laag vuur konfijten. De bieten zullen garen en de aroma’s van olie, honing en citroen opnemen.

3. Breng de duivenfond aan de kook en laat tot de helft inkoken. Mix er de mosterd in los en monteer de saus met boter. Kruid met peper en zout.

4. Bak de duivenfilets langs beide kanten aan in boter, kruid met peper en zout en braad 5 minuten in een oven van 180 °C. Haal nadien uit de oven en laat 5 minuten rusten.

5. Maak de aardperen en spruiten schoon, Blancheer de spruiten 5 minuten in lichtgezouten kokend water, laat schrikken onder koud stromend water en uitlekken. Snijd de spruiten in tweeën en de rauwe aardperen in schijven, bak krokant gaar in boter, kruid met peper en zout. Schik alles samen op de borden en snijd de duivenfilets in tweeën.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content