Gekonfijte rapen met varkenshaas, walnoten en tijm

© Getty
Voor 4 personen
  • 10 tot 12 rapen
  • boter
  • snuif suiker
  • 1 l gevogeltebouillon
  • peper en zout
  • 600 g varkenshaas
  • 10 tot 12 walnoten
  • tijm
  • gratin dauphinois
Bereiding
  1. Snij de rapen in vier en schil de stukken rondom mooi ovaal (zoals kasteelaardappelen of pommes chateaux, in tonnetjesvorm). Stoof ze zonder te kleuren en tot ze glazig zijn in boter. Bestrooi met suiker en voeg wat bouillon toe.
  2. Laat half afgedekt zacht gaarstoven, voeg regelmatig bouillon toe. Kruid met peper en zout en voeg op het einde nog een klont boter toe.
  3. Bak de varkenshaas langs alle kanten aan in boter, kruid met peper en zout en braad 12 tot 15 minuten verder in een oven van 200°C. Laat 5 minuten rusten, snij in 8 gelijke stukken en schik op de borden.
  4. Lepel de gekonfijte rapen rondom de varkenshaas en werk af met grofgehakte walnoten en van de stelen geritste tijm. Serveer met gratin dauphinois.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content