Ingrediënten

Nodig:

  • 200 g uitgelekte zwarte olijven met stevig vruchtvlees (van zeer goede kwaliteit)
  • 250 g poedersuiker
  • 25 cl water

Ontpit de olijven en hou ze in hun geheel of snij ze in vieren, blancheer ze twee à drie keer in kokend water om te ontzilten. Laat uitlekken. Maak suikerstroop door het water aan de kook te brengen met de suiker. Laat 1 à 2 minuten doorkoken. Giet de olijven in de stroop, laat 15 minuten zacht sudderen, haal van het vuur en laat de olijven 24 uur in de stroop konfijten.

Ontpit de olijven en hou ze in hun geheel of snij ze in vieren, blancheer ze twee à drie keer in kokend water om te ontzilten. Laat uitlekken. Maak suikerstroop door het water aan de kook te brengen met de suiker. Laat 1 à 2 minuten doorkoken. Giet de olijven in de stroop, laat 15 minuten zacht sudderen, haal van het vuur en laat de olijven 24 uur in de stroop konfijten.