Gekonfijte knoflook met zeevruchten
Voor 10 mokkakopjes :
Voor 10 mokkakopjes :
5 teentjes fijngehakte knoflook
een scheut droge, witte wijn
1 dl krachtige kippenbouillon
1/2 liter room
10 kleine jakobsmosselen
10 mosselen
150 g garnaaltjes
1/2 rode en 1/2 groene paprika, fijngehakt
1 theelepel poedersuiker
een klontje boter
De snippers knoflook fruiten in boter, bestrooien met poedersuiker en al roerende karameliseren. Een scheutje droge, witte wijn in de pan gieten, het vocht al roerende inkoken, de kippenbouillon toevoegen en opnieuw laten inkoken. De room toevoegen en laten inkoken tot de gewenste dikte. Het soepje kruiden met peper en zout. De mosselen in de soep koken en uit hun schelp halen. Mosselen, garnalen en jakobsschelpen over de mokkakopjes verdelen en overgieten met het roomsausje. Garneren met paprikablokjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier