Gekonfijte kabeljauw met bospaddenstoelen en koriander

  • Moeilijkheid

Gekonfijte kabeljauw met bospaddenstoelen en koriander
© Diane Hendrikx

Voor 4:

4 dikke kabeljauwfilets van 150 g

grof zeezout

2 l olijfolie

400 g bospaddenstoelen

2 fijngehakte knoflookteentjes

1/2 glas witte wijn

gehakte koriander

40 g boter

zout, zwarte peper

Wrijf de vis in met grof zeezout, dek af en zet 2,5 uur in een schaal in de koelkast. Giet om het halfuur het vocht af. Droog de kabeljauw met een zuivere doek en verwijder het zout dat nog rest.

Warm de olijfolie op tot 60°C in een ovenschaal in de oven. Leg de kabeljauwfilets erin en laat drie uur konfijten in de zacht verwamde oven.

Smelt 40 g boter in een pan en bak de knoflook kort. Doe de schoongeborstelde bospaddenstoelen erbij en bak, terwijl u geregeld omroert. Voeg de wijn toe en laat verdampen. Kruid met zout en peper. Zet een deksel op de pan en laat de paddenstoelen enkele minuten stoven. Neem van het vuur en meng de paddenstoelen met de koriander.

Neem de schaal met de kabeljauwfilets uit de oven, haal de vis uit de olie en laat afdruipen.

Schik de paddenstoelen centraal op warme borden en leg de kabeljauw erop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content