Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 gekonfijte eendenbillen
  • 100 g witte champignons
  • 40 g boter
  • 1 el Japanse sojasaus (Kikkoman)
  • 1 el acaciahoning
  • 2 raapjes
  • 40 g boter
  • peper en zout
  • 500 g aardappelpuree met spinazie (zie basisrecept)

Haal het vlees van de eendenbillen en snij in middelgrote stukken.

Snij de champignons in schijfjes. Bak ze kort aan in hete boter. Voeg sojasaus en honing toe en laat op hoog vuur nog even doorbakken. Hou opzij.

Schil de raapjes. Snij ze in schijfjes en bak ze beetgaar in boter. Kruid met peper en zout.

Leg het vlees in de gratineerschotel met erbovenop de champignons. Dek af met spinazie-aardappelpuree, paneermeel, kaas en boter. Gratineer in een voorverwarmde oven op 180° gedurende een tiental minuten.

Haal het vlees van de eendenbillen en snij in middelgrote stukken. Snij de champignons in schijfjes. Bak ze kort aan in hete boter. Voeg sojasaus en honing toe en laat op hoog vuur nog even doorbakken. Hou opzij. Schil de raapjes. Snij ze in schijfjes en bak ze beetgaar in boter. Kruid met peper en zout. Leg het vlees in de gratineerschotel met erbovenop de champignons. Dek af met spinazie-aardappelpuree, paneermeel, kaas en boter. Gratineer in een voorverwarmde oven op 180° gedurende een tiental minuten.