Ingrediënten

Voor 4 tot 6:

  • 1,2 kg vers mager spek
  • 5 dl droge witte wijn

Voor het kruidenmengsel:

  • 3 geplette knoflookteentjes
  • 1 kl paprika
  • 1 kl curry
  • 1 kl gemberpoeder
  • 10 saffraandraadjes
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 steranijs
  • 10 cl kalfsfond
  • 2 el rietsuiker
  • 1 flinke snuif zout

Bak het spek langs alle kanten goudbruin in een antikleefpan. Ontvet de pan en voeg de witte wijn toe. Deglaceer. Doe de ingrediënten voor het kruidenmengsel in 1 liter water en breng aan de kook. Zet het vlees samen met het wijnvocht in de oven en giet het kruidenwater erover. Laat bakken op 160°C gedurende 1.30 tot 2 u., tot het vlees zacht en sappig is. Draai geregeld om en overgiet met de saus.

Haal uit de oven, ontvet de saus, snij het vlees in plakjes en serveer samen met linzen, een groene salade of aardappelen (gegratineerd, kroketjes,...)

Bak het spek langs alle kanten goudbruin in een antikleefpan. Ontvet de pan en voeg de witte wijn toe. Deglaceer. Doe de ingrediënten voor het kruidenmengsel in 1 liter water en breng aan de kook. Zet het vlees samen met het wijnvocht in de oven en giet het kruidenwater erover. Laat bakken op 160°C gedurende 1.30 tot 2 u., tot het vlees zacht en sappig is. Draai geregeld om en overgiet met de saus. Haal uit de oven, ontvet de saus, snij het vlees in plakjes en serveer samen met linzen, een groene salade of aardappelen (gegratineerd, kroketjes,...)