Voor 4 tot 6:
1,2 kg vers mager spek
5 dl droge witte wijn
Voor het kruidenmengsel:
3 geplette knoflookteentjes
1 kl paprika
1 kl curry
1 kl gemberpoeder
10 saffraandraadjes
1 kl komijnpoeder
1 steranijs
10 cl kalfsfond
2 el rietsuiker
1 flinke snuif zout
Bak het spek langs alle kanten goudbruin in een antikleefpan. Ontvet de pan en voeg de witte wijn toe. Deglaceer. Doe de ingrediënten voor het kruidenmengsel in 1 liter water en breng aan de kook. Zet het vlees samen met het wijnvocht in de oven en giet het kruidenwater erover. Laat bakken op 160°C gedurende 1.30 tot 2 u., tot het vlees zacht en sappig is. Draai geregeld om en overgiet met de saus.
Haal uit de oven, ontvet de saus, snij het vlees in plakjes en serveer samen met linzen, een groene salade of aardappelen (gegratineerd, kroketjes,…)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier