Gekonfijt konijn met eekhoorntjesbrood

  • Moeilijkheid

Bij dit gerecht past een vlezige rode wijn gemaakt van 100% merlot zoals de Zuid-Afrikaanse Merlot Jordan ’98. Deze wijn is verkrijgbaar via www.delhaizewineworld.com

Voor 4 personen:

400 gr ganzenvet

4 voorpoten en filets van konijn

peper en zout

400 gr consommé van gevogelte

400 gr vers eekhoorntjesbrood

50 gr gedroogd eekhoorntjesbrood

platte peterselie

150 gr boter

12 blaadjes salie

1 dl melk

100 gr bloem

Smelt een lepel ganzenvet in een pan en kleur er de voorpoten in aan. Kruid met peper en zout. Giet er de rest van het ganzenvet bij, zodat het vlees volledig onderstaat. Laat ongeveer 2,5 uur garen zonder te koken en giet alles door een fijne zeef. Haal het gekonfijte vlees van de botjes, zet het apart en kleur de botjes nog even aan in dezelfde pan. Voeg de consommé toe en laat nog 15 minuten sudderen. Giet het braadvocht door een zeef en zet apart. Maak het eekhoorntjesbrood schoon en snij in plakjes. Maal het gedroogd eekhoorntjesbrood in de cutter tot poeder. Smelt wat ganzenvet in een pan en kleur er de konijnenfilets langs alle kanten in aan. Leg ze op een bakplaat en strooi er het paddestoelenpoeder over. Snij de platte peterselie fijn. Bak de paddestoelen gaar in boter. Kruid met peper en zout en meng er de platte peterselie onder. Bekleed vier ronde vormpjes voor de helft met schijfjes eekhoorntjesbrood en vul aan met gekonfijt konijnenvlees. Dek af met aluminiumfolie en warm 15 minuten op in een oven van 170°C. Leg er na 7 minuten ook de filets bij.

Dompel de salieblaadjes onder in melk en wentel ze door de bloem. Frituur kort op 180°C. Laat de saus verder inkoken en monteer ze met een klontje boter. Stort de vormpjes uit op 4 borden, snij de filets in schuine plakken en schik bij het gekonfijt konijn. Werk af met de saus, gefrituurde salie en peterselie.

Recept: Nick Vandenborre – De Mangerie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content