Gekoelde soep van gele paprika
Nodig voor vier :
Nodig voor vier :
600 g gele paprika
200 g groene selder
100 g ui
2 tenen knoflook
1 koffielepel gemalen hete pepers (chili’s of een scheutje tabasco)
4 dl gezouten water
20 ijsblokjes
olijfolie
peper
zout
De teentjes knoflook en de uien schillen en fijnhakken. Het zaad van de gele paprika’s verwijderen, het vruchtvlees kort koken en de huid verwijderen. De gele paprika en de selder in stukjes snijden. Een scheut olijfolie verwarmen en knoflook en ui stoven. Selder en paprika toevoegen, begieten met gezouten water, aan de kook brengen en een half uurtje laten pruttelen. De soep laten afkoelen en met de ijsblokjes mixen. Op smaak brengen met zout, peper en pikante pepers. Eventueel opdienen met een toastje belegd met verse geitenkaas.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier