
Gekleurde vlinderpasta op Italiaanse wijze
Pasta met een knipoog naar de kleuren van Italië.
Pasta met een knipoog naar de kleuren van Italië.
Voor 4 personen
350 g gekleurde farfalle (vlinderpasta)
8 kerstomaten
4 takjes basilicum
3 el olijfolie
1,5 el balsamicoazijn
4 sneetjes Italiaanse rauwe ham
40 g Parmezaanse kaas, in één stuk
peper van de molen en zout
Bereiding
1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Doe er de pasta in en kook deze beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en verfris onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
2. Was en snijd de kerstomaten in vieren. Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Bewaar enkele blaadjes voor de afwerking en snijd de rest in reepjes. Doe de pasta in een grote kom met de kerstomaten en basilicum. Kruid met peper en zout. Maak een vinaigrette met de olijfolie en balsamicoazijn.
3. Verdeel de pastasalade over 4 kommetjes en giet er de vinaigrette over. Schik een sneetje rauwe ham op elke portie. Snijd de Parmezaanse kaas in schilfers met een dunschiller. Strooi over de salade en werk af met de blaadjes basilicum. Serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier