Gekaramelliseerd witloof met balsamicosiroop, bedekt met plakjes verse ganzenlever

Dit is een algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.
  • Moeilijkheid

Lekker Belgisch vollegrondwitloof doet het altijd. Combineer het met een plakje ganzenlever en je gerecht is een topsucces.

Voor 4 personen

12 stronkjes Belgisch vollegrondwitloof

1 el suiker

1 rauwe, verse ganzenlever

balsamicosiroop (gemaakt van 200 g aceto balsamico en 150 g suiker)

Bereiding

1. Bereid de balsamicosiroop: kook 200 g aceto balsamico samen met 150 g suiker 15 minuten in op zacht vuur. Snijd de stronken witloof in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern.

2. Smelt wat boter in een grote, stevige koekenpan en bak het witloof op hevig vuur. Kruid met peper uit de molen en schud de groente regelmatig op. Bestrooi na 5 minuten met suiker en laat het witloof nog enkele minuten bakken, zodat de suiker karamelliseert. Voeg een snuifje zout toe en blus de warmte in de pan met een beetje afgekoelde balsamicosiroop.

3. Schud alles door elkaar en serveer het witloof op vier warme borden. Snijd de ganzenlever met een vleessnijmachine in plakjes er verdeel deze over de warme groente. Bestrooi met enkele korrels zeezout en peper uit de molen. Versier met enkele streepjes van de siroop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content